Стар немски сорт

Плод. Средно едър. Форма – широко сърцевидна до кълбовидна. Дръжка – средно дълга, средно дебела. Кожица – жилава, кехлибарено жълта. Месо – светло жълто, плътно, сочно, сладко, слабо кисело, леко тръпчиво, с безцветен сок. Костилка средно едра до едра, отделяща се от месото.  Качество – добро до много добро.

Плодовете узряват сравнително късно – в края на петата и началото на шестата седмица от зреенето на черешите. При продължителни валежи по време на зреенето и ако не се третират дърветата с калциеви препарати, плодовете се напукват силно. Те се набиват лесно и придобиват кафяви петна, поради което се нуждаят  от внимателна манипулация и транспортиране, а също и от бърза реализация на продукцията. Много са подходящи за приготвяне на сладко, за замразяване и други, но могат да се използват и за консумация в прясно състояние.

Дърво. Силно растящо с широко пирамидална корона. Сортът е самостерилен и има късен цъфтеж. В плододаване встъпва рано и има голяма родовитост още през периода на начално и бързо нарастващо плододаване. Сравнително устойчив е на зимните студове. Плодните пъпки са с много добра устойчивост на късни пролетни мразове. Силно чувствителен е на цилиндроспориоза.

Върни се обратно в Продукция