Бенжаминлер
Бенжаминлер

Бенжаминлер

Бенжаминлер

Бенжаминлер

Немски сорт.

Плод. Средно едър до под средно едър. Кожица почти черна. Месо тъмно оцветено, плътно, сочно, не изтича сок от мястото на залавяне на дръжката към плода, с високо сухо вещество, ароматично, много сладко  (захарно съдържание  30o по Brix, а плодовете от другите досега използвани сортове например Бинг и Ван в същата степен на зрялост имат захарно съдържание  максимум 21-22o по Brix). Плодовете опадват добре при вибриране на дърветата. Много подходящи са за индустриална преработка – замразяване, сушене и др.

Срок на зреене на плодовете средно късно.

Възможност за реализация на продукцията. Поради посочените по-горе много пригодни качества за преработка, плодовете имат гарантирано изкупуване у нас и в чужбина на значително по-високи цени от сегашните. По желание на клиента закупил дръвчета се подписва договор с който му се осигурява механизирана беритба на плодовете (виж видеото от галерията) и  изкупуване на продукцията.

Дърво. Умерено до силно растящо. Цъфтеж – късен и продължителен. Самостерилен сорт,  доста устойчив на ниски температури по време на цъфтежа, рано встъпва в плододаване, има редовна и обилна родовитост,  устойчив на напукване, невзискателен към месторастенето.

Върни се обратно в Продукция