Бенжаминлер
Бенжаминлер

Бенжаминлер

Плод. Средно едър до под средно едър. Кожица почти черна. Месо тъмно оцветено, плътно, сочно, не изтича сок от мястото на залавяне на дръжката към плода, с високо сухо вещество, ароматично, много сладко  (захарно съдържание  30o по Brix, а плодовете от другите досега използвани сортове например Бинг и Ван в същата степен на зрялост имат захарно съдържание  максимум 21-22o по Brix). Плодовете опадват добре при вибриране на дърветата. Много подходящи са за индустриална преработка – замразяване, сушене и др.

Срок на зреене на плодовете средно късно.

Възможност за реализация на продукцията. Поради посочените по-горе много пригодни качества за преработка, плодовете имат гарантирано изкупуване у нас и в чужбина на значително по-високи цени от сегашните. По желание на клиента закупил дръвчета се подписва договор с който му се осигурява механизирана беритба на плодовете (виж видеото от галерията) и  изкупуване на продукцията.

Дърво. Умерено до силно растящо. Цъфтеж – късен и продължителен. Самостерилен сорт,  доста устойчив на ниски температури по време на цъфтежа, рано встъпва в плододаване, има редовна и обилна родовитост,  устойчив на напукване, невзискателен към месторастенето.

Върни се обратно в Продукция